Volledig scherm

Inzameling pmd-afval in Zwolle zeer succesvol

ZWOLLE - Afvalinzamelaar ROVA en de gemeente Zwolle zijn in 2015 begonnen met het inzamelen van plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd) in een zak of bak.

De inzameling is een groot succes. In 2015 hebben inwoners van Zwolle gemiddeld 21 kilo pmd per inwoner gescheiden ingezameld. Dit is een stijging van 8 kilo ten opzichte van 2014. De gemeente en ROVA vragen inwoners medewerking voor een nog betere afvalscheiding, aangezien er nu nog teveel gebruiksvoorwerpen tussen zitten. De komende tijd wordt er meer gecontroleerd op de inhoud tijdens de inzameling van pmd-afval. Meer informatie op www.rova.nl/pmd.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.