Volledig scherm

Inzameling pmd in Raalte is een succes maar kan beter

RAALTE - Raaltenaren hebben in 2015 gemiddeld 32 kilogram plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd) ingezameld. Dit is een stijging met 10 kilo ten opzichte van 2014.

Afvalinzamelaar Rova verklaart het succes doordat het sinds vorig jaar samen met gemeenten - waaronder Raalte - gestart is met het inzamelen van pmd in één zak of bak.
Ondanks de positieve cijfers, kan de inzameling beter, meldt de gemeente Raalte.
Zo worden veel gebruiksvoorwerpen als tuinslangen, speelgoed en (dek)zeilen aangetroffen tussen het pmd. De verwerker keurt dit af, wat ten koste gaat van de recycling. Afgekeurd pmd wordt als restafval verbrand, waardoor waardevolle grondstoffen verloren gaan.
Rova gaat pmd bij de inzameling vanaf nu controleren op inhoud. Zit er afval tussen dat er niet thuishoort, dan wordt de bak niet geleegd of de zak niet meegenomen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.