Volledig scherm

Italiaans temperament en Duitse romantiek in Broederenkerk

DEVENTER - De Italiaanse organiste en pianiste Giovanna Riboli uit Florence geeft zaterdag 18 juni in de Broederenkerk een soloconcert in de serie Zaterdagmiddagconcerten.

Een concert waarin Italiaans temperament en Duitse romantiek elkaar vinden. Riboli speelt onder andere de orgelsonate Ad Nos ad salutaris undam van Franz Liszt. De Italiaanse musicus studeerde orgel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pieter van Dijk. Het concert is van 15.00 tot 16.00 uur. Meer informatie op www.zaterdagmiddagconcertendeventer.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.