Volledig scherm

IVN en De Noordwesthoek houden zoektocht naar paddenstoelen in Waterloopbos in Marknesse

MARKNESSE/STEENWIJK - IVN en KNNV De Noordwesthoek houden zaterdag 8 oktober een paddenstoelentocht in het Waterloopbos in Marknesse.

Op de schaalmodellen van het Waterloopkundig Laboratorium groeien bomen, struiken, maar ook allerlei paddenstoelen, zoals russula's en boleten. De maand oktober is geschikt voor de zwammentocht, omdat er dan veel soorten groeien. Start van de tocht is om 9.30 uur bij het informatiecentrum aan de Voorsterweg 36 en om 9.00 uur voor inwoners van Steenwijk met de auto aan de Eesveense kant van het NS-station. Deelname is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.