Volledig scherm
Jan Smeekens haalde op de 500 meter in Harbin het podium net niet. © Foto: Soenar Chamid

Jan Smeekens vierde op eerste 500 meter in Harbin

Jan Smeekens heeft op de eerste 500 meter van de wereldbekerwedstrijd schaatsen in Harbin van zich doen spreken. De sprinter uit Raalte werd keurig vierde, in een tijd van 35.31.

Op de laaglandbaan in de Chinese miljoenstad hoefde Smeekens alleen de Kazach Roman Kretsj, de Rus Pavel Koelizjnikov en landgenoot Kai Verbij voor te laten gaan. Zondag wordt in Harbin de tweede 500 meter geschaatst.

Thomas Krol eindigde in Harbin op de 1.000 meter als achtste, ruim een seconde achter de verrassende winnaar Kjeld Nuis en een halve seconde achter een andere landgenoot , Kai Verbij. Krol komt zondag weer in actie, op de 1.500 meter.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.