Volledig scherm
jonge violiste in actie © Bureau Kunstcircuit

Jeugdige finalisten spelen in de schouwburg

DEVENTER - De zes finalisten van het JeugdMuziekConcours Oost (JMCO) strijden zaterdag 18 juni in de schouwburg om de hoofdprijs tijdens het finaleconcert.


Het JMCO is een wedstrijd voor muziekensembles uit de oostelijke provincies in de leeftijd tot en met 20 jaar. Het concert start om 17.00 uur en tijdens het juryberaad om 18.00 uur verzorgt het Cascata Strijktrio een optreden. Hierna volgt de prijsuitreiking. Publiek is van harte welkom en de toegang is gratis.

Het concert vormt de afsluiting van het concours dat in mei startte met twee voorronden in Apeldoorn en Almelo waaraan 19 muziekensembles deelnamen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.