Volledig scherm
In juli en augustus wordt het Holtgraeve-orgel van de Johanneskerk twee keer per week bespeeld. © J. Geerts

Johanneskerk in Heerde opent deze zomer de deuren voor toerist

HEERDE - De dorpskerk van Heerde, de Johanneskerk, opent deze zomer op meerdere middagen in de week de deuren voor toeristen.

Het is een zogenoemde Open Kerkdeur op verzoek van belangstellende vakantiegangers die de behoefte hebben om een kerkgebouw te bezoeken. In de Johanneskerk zijn interessante resten van fresco's te zien, het monumentale orgel en de opmerkelijke bouw van het middenschip. De kerk is van zaterdag 9 juli tot en met zaterdag 3 september op dinsdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur geopend. Op deze dagen is van 14.30 tot 15.15 uur een orgelconcert. De toren van de Johanneskerk is op dinsdag 19 juli en 2 en 16 augustus te beklimmen. Meer informatie staat op www.hervormdheerde.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.