Volledig scherm

Join the Pipe in Lelystad: een wedstrijd creatief waterleiding bouwen voor belang van kraanwater

LELYSTAD - Op het Stadhuisplein in Lelystad is zaterdag 2 juli de wedstrijd creatief waterleiding bouwen 'Join the Pipe' om aandacht te vragen voor kraanwater.

Passanten kunnen een waterleiding van waterflessen bouwen met flessen die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. De twintig leukste en meest origineel gebouwde waterleidingen worden door initatiefnemer Natuur- en Milieufederatie Flevoland beloond met een handige gadget. Join the Pipe is van 13.00 tot 15.00 uur tegenover de Duurzaamheidswinkel. Deelname is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.