Volledig scherm

Jonge dierenshow bij Sport Veredelt in Elburg

ELBURG - Sport Veredelt houdt zaterdag 3 september weer haar jaarlijkse jonge dierenshow.

Voor de elfde keer stelt de firma Gardenbroek aan de Zuiderzeestraatweg in Elburg één van haar gebouwen beschikbaar voor dit evenement. Leden van de kleindiervereniging zorgen voor een mooi aantal inschrijvingen van diverse diersoorten zoals konijnen en cavia's, grote hoenders, dwerghoenders en sierduiven. De dieren worden door deskundige keurmeesters beoordeeld en zijn te bewonderen in de kooien die in het gebouw opgesteld staan. Deelnemers maken kans op mooie prijzen, waaronder een wisselbeker.

Naast de show is er een aantrekkelijk programma met diverse randactiviteiten opgezet voor jong en oud. Er is onder meer een show van Bordercollies en bezoekers krijgen de mogelijkheid om een reuzenslang vast te houden. Ook kunnen mensen met hun lievelingsdieren op de foto. Verder zijn er productpresentaties van diverse merken en is er een spreekuur van de dierenarts. Diverse fokkers bieden daarnaast hun dieren aan voor verkoop. Belangstellenden zijn tussen 9.30 en 15.00 uur van harte welkom. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.sport-veredelt.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.