Volledig scherm

Jongerenraad van Staphorst geïnstalleerd

STAPHORST - De nieuwe jongerenraad van Staphorst is dinsdagavond 12 juli officieel geïnstalleerd.

De gemeenteraad stemde unaniem voor het raadsvoorstel voor de jongerenraad. Burgemeester Segers feliciteerde de elf jongeren tussen de 16 en 25 jaar en overhandigde de voorzitter een scheidsrechtersfluitje. Klaas-Jan Boesenkool, Anne-Marie Vos, Justus Talen, Annelotte Coster, Arjan Dons, Mascha Konterman, Dané Kisteman, Jesper Kisteman, Herbert Kisteman, Carolien de Jong en Herman Bijker zijn lid van de raad. Samen hebben ze een ‘brugfunctie’ tussen de gemeente en de jongeren in Staphorst. Ze gaan proberen de jeugd bij het gemeentelijk beleid te betrekken en het gemeentebestuur gevraagd en ongevraagd advies geven.


,,We zijn blij dat maar liefst elf jongeren bereid zijn mee te denken over het beleid van de gemeente,’’ aldus burgemeester Segers. ,,We hopen dat we hen en andere jongeren in Staphorst kunnen enthousiasmeren voor de lokale politiek.’’ De gemeenteraad besloot ruim een jaar geleden tot de oprichting van de raad.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.