Volledig scherm
De twee f-35's boven het (niet zo) zonnige Woensdrecht. © Vincent Krijtenburg

JSF gespot in de regio: heb jij hem gezien?

REGIO - Het ging snel, heel snel, maar veel mensen gingen dinsdagmiddag tóch even naar buiten om te kijken hoe de nieuwe Joint Strike Fighter over vloog. Rond 15.15 uur scheurde het gevechtsvliegtuig over deze regio, om uiteindelijk weer om 16.30 terug te keren naar het vertrekpunt in Leeuwarden.

Het gevechtstoestel maakte dinsdag een vlucht boven tal van markante punten in Nederland, van de het noorden tot aan het zuiden van Limburg. Doel van de exercitie is om de Nederlandse bevolking kennis te kunnen laten maken met de JSF.

Het nieuwe vliegtuig vloog onder andere over Urk, Apeldoorn en Zwolle, maar was ook op andere plekken in de regio te zien.

Volledig scherm
Volledig scherm
De Joint Strike Fighters (JSF of F-35). © Vincent Jannink/ANP
Volledig scherm
De JSF vergezeld door een F-16 boven Eindhoven © Bert Jansen
Volledig scherm
De JSF maakt dinsdag een rondvlucht boven Nederland. © ANP
De JSF werd voorgesteld met een rondvlucht over Nederland. Daarbij werd Urk, Deventer en Apeldoorn aangedaan. De spotters stonden op de beloofde plek bij Paleis 't Loo, maar daar ging het vliegtuig aan voorbij.
  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.