Volledig scherm
© Thinkstock

Jur Vrieling en Carrera VDL winnen Medium Tour finale Salland

MARIENHEEM - Op het CSI Salland won de Olympiër Jur Vrieling en zijn paard Carrera de Medium Tour finale om de Handelshuis Schutterprijs op het CSI Salland.

Vrieling won met een tijd van 36.30. De Duitser Harm Lahde finishte met zijn paard Oak Grove's Celebrity (v. Cassini II) in 37.28 seconden. Wesley Mulder won de derde plak met A Kind of Magic WM (v. Hinault) in 40.02.

Er werden op zaterdag vijf springrubrieken verreden. De finale klasse M om de Roelofsen Horse Trucks Salland Cup kwam op naam van Marijn Soetekouw op Four Roses CMS (v. Ukato). Internationaal wonnen Marc Houtzager (1.35m) met Edinus (v. Padinus), Michael Greeve (finale 6- en 7-jarige paarden) met Big Star jr. (v. Big Star) en Rianne Nalis (1.20m) met Aninn (v. Burggraaf).

De wedstrijd om De Grote Prijs van CSI Salland, start zondagmiddag om 15.00 uur.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.