Volledig scherm

Jury van Groei & Bloei keurt particuliere tuinen in Emmeloord en zuidelijke polderdorpen

EMMELOORD - Een jury van de afdeling Noordoostpolder van Groei & Bloei keurt van maandag 13 tot en met zaterdag 25 juni particuliere tuinen in Emmeloord en de zuidelijke polderdorpen.

Het gaat om 30 leden die grote dorpstuinen van vrijstaande woningen, kleine tuinen van twee-onder-een-kapwoningen en rijtjeshuizen, tuinen van blokwoningen en boerderijtuinen bestuderen. De jury keurt dit keer in Emmeloord in de wijken Revelsant, West en De Zuidert en zij gaat langs de buitenwegen. De zuidelijke polderdorpen die worden aangedaan zijn Ens, Espel, Kraggenburg, Nagele en Tollebeek en de wegen die buiten de bebouwde kom onder de kernen vallen. Juryleden letten op de eerste indruk van de tuin, de aanleg, het onderhoud, kleur, variatie en de beplanting. Per categorie is er een prijs voor een tuinbezitter die als beste uit de bus komt. Uit alle inzendingen wordt een 'kampioenstuin' gekozen. De prijsuitreiking is in september. Wie zijn tuin wil laten keuren, kan zich aanmelden bij Hanneke Prins via hannekeprins@agroweb.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.