Volledig scherm
Biologische landbouw © De Ulebelt

Kampioenschap wormen tellen bij Ulebelt

DEVENTER - De Ulebelt doet mee aan de landelijke open dagen bij de biologische landbouw en stelt daarom zaterdag 18 juni van 13.00 tot 17.00 uur haar terrein open voor bezoekers.

Belangstellenden kunnen een kijkje nemen in de stal, bij de producten van de boerderijwinkel of genieten van een biologische versnapering in de Kikkerkeet. Met een doe-het-zelfrondleiding laat de Ulebelt zien hoe zij werkt aan het biologische keurmerk. Voor kinderen is er een BioBoerenBewijs om in te vullen of een kleurplaat. Ook kunnen ze meedoen aan het NK Wormen tellen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.