Volledig scherm

Kees Kraayenoord speelt tijdens benefietconcert in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Kees Kraayenoord, één van Nederlands bekendste christelijke artiesten, treedt zaterdag 2 juli op tijdens een benefietconcert in het Agnieten College in Nieuwleusen.

De opbrengst gaat naar het Medgidia-project van Dick en Gerrie van Lenthe.

Net als vorig jaar vertrekt een groep jongeren uit Nieuwleusen komende zomer naar het Oost-Roemeense Medgidia voor een VakantieBijbelweek. Een week lang gaan ze in de vorm van dagkamperen met de plaatselijke jeugd aan de slag. De kinderen krijgen onder meer schone kleren, genoeg te eten en een tandenpoetsbeurt: voor de arme bevolking allemaal bepaald niet vanzelfsprekend.

Om deze reis te bekostigen zamelen de jongeren geld in, onder meer met dit benefietconcert. Behalve Kraayenoord spelen ook de bands UP! uit Wezep en Young Talent uit Nieuwleusen. Het concert in de school aan Zwaluwlaan 23 begint om 19.30 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren via actiemedgidia@gmail.com. Meer informatie over het project via de site.

www.medgidia.com

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.