Volledig scherm
© Thinkstock

Kennis Netwerk Steenwijkerland houdt seminar over cybercrime

STEENWIJK - Stichting Kennis Netwerk Steenwijkerland (KNS) houdt woensdag 13 juli een seminar over de impact van cybercrime en de Wet Meldplicht Datalekken.

Ondernemers krijgen hier handvatten om zich te wapenen tegen digitale criminaliteit.

Het seminar is een vervolg op de bijeenkomst van Kennis Netwerk Steenwijkerland over cyberrisk van september 2015 en valt binnen de cyclus ‘Risico’s: Eerst zien, dan vermijden’. KNS houdt deze cyclus over de risico's die ondernemers kunnen lopen samen met een aantal specialisten.

“Ondernemers krijgen meer inzicht in de maatregelen die zij moeten nemen om te voldoen aan de Wet Meldplicht Datalekken," zegt KNS-voorzitter Cindy van der Helm. "De belangrijkste cyberrisico’s worden getoond en ook hoe men ze in beeld krijgt. Er wordt tevens aandacht geschonken aan risicobeheersing. Men krijgt namelijk een stappenplan en praktische handvatten mee. En tenslotte: hoe kan men zorgen voor het juiste draagvlak binnen de organisatie voor effectieve cyberrisico-beheersmaatregelen."

De presentaties worden verzorgd door het in Zwolle gevestigde Aon. Dit is een wereldwijde adviseur op het gebied van risicomanagement en makelaar in (her)verzekeringen.

Het seminar vindt woensdag 13 juli plaats bij MTH Accountants & adviseurs aan Lindehof 12 in Steenwijk en duurt van 16.30 uur tot 19.30 uur. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor ondernemers uit de regio. Aanmelden kan via de website.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.