Volledig scherm

Kennispoort Regio Zwolle helpt ondernemers met financieringZWOLLE - Kennispoort Regio Zwolle start na de zomer met de Kennispoort InnovationTrack. Dit is een traject waarbij ondernemers in vier bijeenkomsten leren hoe zij financiering voor hun onderneming aan kunnen trekken.

De werksessies vinden tussen donderdag 6 oktober en 8 december plaats in samenwerking met verschillende partners uit de regio Zwolle. Tijdens de eerste sessie staat het businessplan centraal. Daarna wordt ingegaan op de highlights van financieel management. Dit zijn de belangrijkste elementen van een goede financiële onderbouwing. Vervolgens krijgen ondernemers de kans om een goede financieringsaanvraag te ontwikkelen en te presenteren. In de laatste sessie zijn er pitches voor belangrijke financiers.

Gedurende het hele traject heeft elke ondernemer de mogelijkheid om de voortgang te bespreken met een coach. Dit is een innovatieadviseur van Kennispoort die ook na de InnovationTrack betrokken blijft. De investering in de InnovationTrack bedraagt 175 euro exclusief BTW. Meer informatie over het traject en de verschillende bijeenkomsten is te vinden op www.kennispoortregiozwolle.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.