Volledig scherm

Keramiste exposeert 'olifantenkeramiek' bij kunstuitleen in Zwolle​

ZWOLLE - Keramiste Jacqueline Bohlmeijer exposeert vanaf maandag keramiek met olifanten als thema bij de kunstuitleen aan de Voorstraat 31 in Zwolle.

De Amsterdamse heeft een serie gemaakt, waarin de olifant kwetsbaar is afgebeeld. Inspiratie voor Bohlmeijer's werk komt van de Indische olifant, waarmee de kunstenares kennismaakte op haar reis door Indonesië. Het werk van de Amsterdamse is te koop. De 'olifantenkeramiek' is tot en met oktober van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur te zien. Toegang is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.