Volledig scherm

Keuring toegankelijkheid gebouwen voor mensen met beperking

DEVENTER - Gemeente Deventer sluit zich aan bij het landelijke platform Ongehinderd, dat ervoor wil zorgen dat gebouwen toegankelijker worden voor mensen met een beperking.

In de week van 17 oktober toetst het keuringsteam van Ongehinderd gemeentelijke gebouwen in Deventer op toegankelijkheid. Deventer Bedrijven kunnen deze week tegen een gereduceerd tarief de toegankelijkheid van hun zaak laten keuren. Volgens een nieuwe wetgeving zijn per 1 januari 2017 gemeenten, openbare gebouwen en bedrijven verplicht om toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking. Wie vragen heeft of een keuring wil inplannen kan contact opnemen via info@ongehinderd.nl of 040-7803333.

Via de gratis Ongehinderd App en website kunnen mensen met een beperking zien welke locaties toegankelijk zijn en welke voorzieningen ze bieden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.