Volledig scherm

Keuring van het Groninger Paard in Steenwijk

STEENWIJK - Vereniging Het Groninger Paard houdt zaterdag 20 augustus de Nationale keuring van het Groninger Paard bij de HCH Manege aan Onderduikersweg 2a in Steenwijk.

De veulens strijden om de titel veulenkampioen en één van de paarden wordt uitgeroepen tot Nationaal Kampioen Groninger Paard. In totaal komen 40 paarden acte de préséance geven. De Nationale keuring is de kroon op het keuringsseizoen 2016. In de zes regionale keuringen zijn de paarden geselecteerd voor een afvaardiging naar deze Nationale keuring.

De keuring wordt geopend om 10.00 uur en om ongeveer 15.00 uur wordt de dagkampioen gekozen.

Meer informatie op de site.

www.hetgroningerpaard.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.