Volledig scherm
© Thinkstock

Kijken naar de zon met Volkssterrenwacht Bussloo

BUSSLOO - De Volkssterrenwacht Bussloo opent zondagmiddag 24 juli speciaal haar deuren om naar de zon te kijken met een zonnetelescoop.
Bezoekers krijgen om 14.30 uur in een multimedia-presentatie uitleg over onze voornaamste lichtbron.Jaap van’t Leven legt uit waar de zon zijn brandstof vandaan haalt, hoe het zonnestelsel is ontstaan en dat de zon veel vertelt over de andere sterren die ’s nachts zichtbaar zijn. De sterrenwacht is geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Meer info: www.volkssterrenwachtbussloo.nl of telefonisch via (0571) 262006.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.