Volledig scherm
Op de PRIMAdag in de Kijktuinen in Nunspeet is onder meer een proeverij van de chefkok van Restaurant PRIMA. © Kijktuinen

Kijktuinen in Nunspeet houdt PRIMAdag met proeverij van chefkok

NUNSPEET - De Kijktuinen aan de Kienschulpenweg in Nunspeet houdt zaterdag 6 augustus een tweede PRIMAdag met een proeverij van chefkok Marc Karssen van Restaurant PRIMA.

Op de dag geeft een gids een rondleiding door de moestuin van de Kijktuinen. De tuinen staan bekend om de verschillende bloemen en planten, maar sinds een paar jaar groeien er ook allerlei biologische, vergeten groenten en kruiden. Restaurant PRIMA staat voor verse, eerlijke en lokale producten en dat is de reden dat zij al een paar jaar in de Kijktuinen een proeverij houden. Naast de groenten en kruiden is er onder meer brood van de Hulshorster molen te proeven, kaas en melk van de kaasboerderij, lam uit Elspeet en forel uit Doornspijk. De PRIMAdag is van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is 15 euro inclusief rondleiding en proeverij. Aanmelden is noodzakelijk via telefoonnummer 0341-260656 of info@kijktuinen.nl. De derde en laatste PRIMAdag van 2016 is op zaterdag 8 oktober.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.