Volledig scherm

Kilorace maakt zich op voor vijfde editie op Ketelmeer

ZWARTSLUIS/KETELHAVEN - Op het Ketelmeer is zaterdag 17 en zondag 18 september voor de vijfde keer de Kilorace. Organisator is Marco Beenen uit Zwartsluis en de wedstrijd wordt gehouden onder auspiciën van de Watersportvereniging Zwartsluis

ZWARTSLUIS/KETELHAVEN - Op het Ketelmeer is zaterdag 17 en zondag 18 september voor de vijfde keer de Kilorace. Organisator is Marco Beenen uit Zwartsluis en de wedstrijd wordt gehouden onder auspiciën van de Watersportvereniging Zwartsluis.“Het is een sportieve zeilwedstrijd zonder scherpe kantjes, dus voor iedereen leuk om aan mee te doen," aldus Beenen. "Vorig jaar waren er over de 30 inschrijvingen. Dat heeft ons doen besluiten om ook dit jaar weer in twee klassen te starten. Een A klasse voor de traditionele scherpe jachten en de B klasse voor de snelle jongens.”

Er worden twee wedstrijden gevaren. Op zaterdag is de start om 13.30 uur voor de A klasse, om 14.00 uur volgt de B klasse. 'Palaver', de bijeenkomst voor de deelnemers, vindt om 12.00 uur plaats voor het havenkantoor van Schokkerhaven vlakbij Nagele.

De zeilboten verblijven tijdens dit evenement in de jachthaven van Schokkerhaven. Zaterdagavond wordt er voor gezelligheid gezorgd en is er live-muziek in restaurant Schokkerhaven. Dan worden ook de uitslagen van die dag bekendgemaakt.

Op zondag is er om 9.30 uur palaver om de nieuwe wedstrijdbaan door te nemen. De A-klasse start dan om 11.00 uur, de B-klasse om 11.30 uur. De prijsuitreiking is rond 15.00 uur. De mogelijkheid bestaat om één dag mee te zeilen. Het is een open wedstrijd, dus voor iedereen toegankelijk. Meer informatie en inschrijving op de site.

www.kilorace.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.