Volledig scherm

Kinderactiviteiten bij Boerderijmuseum Oldebroek tijdens schoolvakantie

OLDEBROEK - In het Boerderijmuseum in Oldebroek worden tijdens de schoolvakantie diverse activiteiten gehouden voor kinderen.

Belangstellende kinderen zijn iedere woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur welkom in het museum aan de Bovenstraatweg 10a in Oldebroek. De kosten voor deelname bedragen 5 euro per kind, inclusief drinken en de benodigde materialen.

Woensdag 20 juli worden er bij het museum Oud-Hollandse spelletjes gehouden. Kinderen kunnen deze middag bliklopen, elastiek springen en hoefijzer gooien. Ook leren de deelnemers hoe touwdraaien werkt. 27 juli en 10 augustus leren de kinderen graan dorsen en zelf pannenkoeken bakken. Verder is er deze middagen aandacht voor het schetsen van een koe, wassen in een wastobbe en matten kloppen. Woensdag 3 augustus wordt er een vogelverschrikker gemaakt die meegenomen mag worden naar huis en 17 augustus leren de kinderen onder begeleiding wol vilten. Tijdens de afsluitende middag op woensdag 24 augustus krijgen de kinderen uitleg over bijen en gaan zij zelf een bijenkorfje maken.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.