Volledig scherm

Kinderboekenweek draait ook in Dalfsen en Nieuwleusen om opa's en oma's

DALFSEN/NIEUWLEUSEN - De Bibliotheek Dalfsen/Nieuwleusen opent op woensdag 5 oktober de Kinderboekenweek, waarbij het thema 'Voor altijd Jong! voorop staat.


In bibliotheek Dalfsen speelt Ron Vernout op woensdagmiddag om 14.00 uur de muzikale (vertel)voorstelling 'De oma van Masja en Dasja'. De voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar is geïnspireerd op een verhaal uit Rusland. Gratis kaartjes kunnen opgehaald worden bij de bibliotheek.

In bibliotheek Nieuwleusen begint die dag om 10.00 uur het maandelijkse Boekstartcafe met als thema 'Opa en oma in de herfst'. Janneke, Karin en Ingrid lezen weer voor en zingen liedjes voor de allerkleinsten.

Van 13.30 tot 14.30 uur leest Marrie van Ankum diezelfde middag voor aan kinderen van 4 tot en met 6 jaar uit boeken die ook met opa’s en oma’s te maken hebben.

Leerlingen van groep 5 tot en met 8 kunnen in de bibliotheek, in de klas of thuis aan de slag met het spel ‘Codewoord’. Dat is een digitaal spel dat op de website van de bibliotheek staat. Het spel is vanaf 5 oktober beschikbaar.

www.bibliotheekdalfsen.nl/jeugd

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.