Volledig scherm

Kinderboerderij in Emmeloord en Philadelphia Zorg tekenen nieuwe samenwerkingsovereenkomst

EMMELOORD - Kinderboerderij Emmelerbos in Emmeloord en Philadelphia Zorg tekenen vanmiddag om 15.30 uur een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

De boerderij en de zorgorganisatie werken op dit moment samen, doordat zo'n twintig mensen met een beperking bij Emmelerbos een dagbesteding hebben. De cliënten werken dagelijks met ongeveer zes vrijwilligers. Afspraken daarover stonden niet duidelijk op papier, waardoor de kinderboerderij en Philadelphia de hernieuwde overeenkomst tekenen. In de overeenkomst is ook opgenomen dat cliënten van Philadelphia in het weekeinde aan de slag kunnen en dat er twee tot vier nieuwe dagbestedingsplekken ontstaan. De kinderboerderij kan de ruimte bieden, omdat zij over niet al te lange tijd haar hoofdgebouw gaat verbouwen. Wethouder Andries Poppe is bij de ondertekening van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst aanwezig, omdat de boerderij op gemeentegrond staat. Hij heeft Emmelerbos, als cadeau voor het vele werk van ruim 25 vrijwilligers en de Philadelphia-cliënten, een fontein beloofd die in de uitgebaggerde vijver van de kinderboerderij moet worden aangelegd.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.