Volledig scherm

Kindercollege ‘Het wonder van jou en je biljoenen bewoners’

HOLTEN - Kinderboekenschrijver Jan Paul Schutten vertelt op woensdag 12 oktober in het Kulturhus in Holten over alles wat zich afspeelt op en in het menselijk lichaam.

Dit college, voor kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar, is gebaseerd op het boek. ‘Het wonder van jou en je biljoenen bewoners’. Je krijgt antwoord op vragen als Waarom is een bloedcel een echte held? Waarom heeft je lichaam biljoenen bacteriën nodig? en ‘Hoe kun je slimmer zijn dan je brein? Jan Paul Schutten, Ambassadeur van het Kinderboek 2015, gebruikt in dit college veel beeldmateriaal. Hij kan boeiend vertellen aan kinderen in de basisschoolleeftijd en schrijft voornamelijk informatieve kinderboeken. Leden van de bieb betalen 5 euro, niet-leden 7,50 euro. Reserveren kan via www.kulturhusholten.nl . De middag begint om 15.30 uur. De volgende Kindercollege is op woensdag 8 februari. Wetenschapsjournalist Govert Schilling vertelt dan over de sterren.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.