Volledig scherm

Kinderjury Ommen zet leerlingen aan het lezen

OMMEN - De Kinderjury Ommen heeft 478 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Ommer basisscholen aan het lezen gekregen. t.

Deze leerlingen hebben in een jaar tijd 725.840 bladzijden gelezen. Dit is gemiddeld 1518 bladzijden per kind. Vrijdagmorgen 1 juli wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de theaterzaal van de Carrousel de einduitslag bekendgemaakt. Jeugdboekenschrijver en cabaretier Thijs Goverde vertelt op cabareteske wijze over zijn boeken en leest een spannend verhaal voor. Tijdens de voorstelling worden de kinderen die alle 40 boeken gelezen hebben in het zonnetje geze

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.