Volledig scherm
Rosanne Philippens © Bureau Kunstcircuit

Klassieke muziek met een twist

DEVENTER - Het nieuwe festival ‘Klassiek met een Twist’ dat zaterdag 10 september in het Havenkwartier wordt gehouden, is een ontmoeting tussen verschillende stijlen, nationaliteiten en persoonlijkheden.


'Klassieke muziek, maar dan net even anders' is het motto van het evenement. De organisatie hoopt op een laagdrempelige manier ook mensen die niet zo vertrouwd zijn met klassieke muziek enthousiast voor het genre te maken. Een greep uit het programma: kleine klassieke soundsbites, Perzische klassieke muziek en zang, een optreden van een Deventer tenor en een Spaans klarinet- en saxofoonduo waarbij de klarinettist zich ontpopt als flamencodanseres. Het slotconcert wordt verzorgd door Peter Beets en de zusjes Rosanne en Julia Philippens. Ook gezinnen met kinderen vinden hun plekje op het festival want voor kinderen is er een speciaal programma.

Het festival is gratis toegankelijk en wordt van 15.00 tot 22.00 uur gehouden op diverse locaties in het Havenkwartier zoals het Huis van de Amateurkunst, Loods570, Fooddock, DOK H20 en het Kunstenlab. Meer informatie op www.klassiekemuziekdeventer.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.