Volledig scherm
© Marco Jansen

Kleiman wint in Elburg, Breewel Veluwemeerdaagse

ELBURG – De Ronde van Elburg is gewonnen door Almeloër Wim Kleiman. Hij reed in de laatste ronde makkelijk weg bij medevluchter Patrick Bos uit Alkmaar. Het peloton schoot te laat in gang om het duo nog te achterhalen.

Jeroen Breewel eindigde als vierde en dat was goed voor winst van de Veluwemeerdaagse. Zeker omdat zijn ploeggenoot Steven Stenekes het achtervolgende duo Robert de Jong en Nick Stöpler had achterhaald. Stenekes beloonde zichzelf met de derde plaats.

Al na drie ronden ontsnapten Kleiman en Bos aan de aandacht van het peloton. Dat liet begaan, maar het drietal De Jong (Zeewolde), Stöpler en Huenders zette de achtervolging in. Gary Hekman probeerde het ook, maar viel terug. Huenders moest door een gebroken zadel de strijd staken. De leiders kregen anderhalve minuut, maar toen vond het peloton het genoeg. Vooral Stenekes en rodetruidrager Roy Pieters maakte werk van de achtervolging. Het verschil liep terug tot 19 seconden, maar de koplopers hadden net genoeg over.

Bij de amateurs won Guido Benthem voor Ferry de Ruiter, die wel het eindklassement van de Veluwemeerdaagse won. De witte trui ging aan de neus van Elias de Bruijne voorbij. Hij viel door een defecte ketting voortijdig uit.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.