Volledig scherm
© Thinkstock

Klein Haneveld derde op ONK Enduro in Vorden

VORDEN - Bas Klein Haneveld is zijn zegereeks op het open Nederlands Kampioenschap Enduro in Vorden kwijt. De motorcoureur van Husqvarna, die sinds 2011 elke thuisrace in Vorden won, moest zaterdag genoegen nemen met een derde plek in de E3, op gepaste afstand van Lucas Dolfing en winnaar Mark Wassink.

“Maar zelfs als het bij mij super was gegaan was het maar de vraag geweest of ik ze had kunnen pakken. Het gat tussen Lucas Dolfing en mij was ruim een minuut,” zo gaf de coureur toe.

Oude niveau
Klein Haneveld blijft derde in de tussenstand na drie wedstrijden, maar hoopt nog voor het Nederlands Kampioenschap te kunnen gaan. “Daar ga ik natuurlijk wel voor, maar nadat ik mijn heup uit de kom heb gehad ben ik nog niet helemaal terug op mijn oude niveau.”

Trauma
Tijdens een MX-1 wedstrijd in Westerbork, een andere discipline in de motorcross, kwam hij begin april in aanraking met een andere rijder. Zijn heup schoot uit de kom, en de kogel van het gewricht raakte daarbij dusdanig beschadigd, waardoor er een operatie nodig was. “Het is een behoorlijk trauma geworden, omdat het zo ongelooflijk veel pijn deed,” blikte Klein Haneveld erop terug. De Nederlandse titel lijkt daarmee een zeer zware opgave te worden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.