Volledig scherm
Schoolkinderen en hun ontwerpen © Rabobank Salland

Kleurrijke mozaïekbank voor Bathmen

BATHMEN - Bathmen is het eerste dorp dat van de Rabobank een SocialSofa ontvangt, een gemozaïekte kunstwerkbank gemaakt door medewerkers van Sallcon, die bedoeld is als straatmeubel.

Begin mei gaven medewerkers van de Rabobank Salland en Sallcon gastlessen over de SocialSofa aan de groepen 6 en 7 van alle Bathmense scholen: de Dorpsschool, Looschool en de Rythmeen. Aan de hand van het centrale thema ‘coöperatie’ maakten de kinderen vervolgens ontwerpen voor de bank. Per basisschool kiest de Rabobank zes ontwerpen uit die gebruikt worden voor de Bathemse SocialSofa. Na de zomervakantie wordt het definitieve ontwerp bekend gemaakt en volgen de uitverkoren ontwerpers een gastles ‘mozaïeken’ bij Sallcon.

De initiatiefnemers Sallcon en de Rabobank Salland hopen dat de bank op een prominente plek in de dorpskern Bathmen komt te staan waar mooie verhalen met elkaar gedeeld kunnen worden. Tips over de plek waar de bank het beste tot zijn recht komt, zijn welkom via Communicatie.Salland@rabobank.nl met als onderwerp ‘Plek SocialSofa’.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.