Volledig scherm
© Paul Brekelmans

Klompenhouwer voor negende maal Nederlands kampioen

LOCHEM / NIJKERK / OOSTERHOUT- Therese Klompenhouwer heeft haar status als gedoodverfde favoriete voor de Nederlandse titel driebanden volledig waargemaakt. Zondag rekende de speelster van eredivisionist Bousema/Lochem in de finale in Oosterhout eenvoudig af met Karina Jetten (30-15).

Met een gemiddelde van ruim één carambole per beurt bleef ze de concurrentie het hele toernooi ver voor, daar niemand in de buurt van dat gemiddelde kwam. Het betekende de negende nationale titel voor Klompenhouwer, die als nummer één van de wereld tevens regerend Europees en wereldkampioene is.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.