Volledig scherm
Hans Moolenburgh is oud-huisarts en vertelt in zijn lezing over de verschuiving van 'standaardziekten' naar welvaartziekten.

Koffiemet in Dronten start nieuw seizoen met lezing van oud-huisarts

DRONTEN - Platform Koffiemet in Dronten start dinsdag 13 september haar nieuwe seizoen met een lezing van oud-huisarts Hans Moolenburgh.

Het thema is 'U kunt veel meer dan u denkt'. Moolenburgh heeft 60 jaar werkervaring en de klachten van kinderen en volwassenen zien veranderen van 'standaardziekten' naar welvaartsziekten. De oud-huisarts vertelt wat de symptomen van deze welvaartziekten zijn en hoe deze aan te pakken. Moolenburgh spreekt vanaf 20.00 uur in De Meerpaal aan De Rede 80. Toegang is 10 euro.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.