Volledig scherm

Koninklijke Van Wijhe Verf Zwolle fietst voor energie

ZWOLLE - Bij Koninklijke Van Wijhe Verf uit Zwolle gaat maandag 10 oktober de themaweek 'Fietsen voor Energie' van start.

Deze week maakt deel uit van de Groene Kikker Contest van het bedrijf. In deze themaweek krijgt iedere medewerker van het bedrijf de mogelijkheid om 30 of 60 minuten te fietsen voor energie. De afdeling die gemiddeld het hoogste wattage heeft weggefietst, is de winnaar van de Groene Kikker Contest 2016. Marlies, Marijke en Dick van Wijhe geven maandag 10 oktober om 09.45 uur de aftrap door zelf plaats te nemen op de fiets en te fietsen voor energie. Voor elke gefietste kilometer in de themaweek doneert het familiebedrijf 0,50 euro aan het Ronald McDonald Huis in Zwolle.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.