Volledig scherm

Koorzangers zingen tijdens klassiek zangevenement Scratch Kampen

KAMPEN - Ruim 150 koorzangers, waaronder vijftien leerlingen van het Kamper Ichthus College, uit het hele land zingen zaterdag 25 juni mee tijdens het klassieke zangevenement Scratch Kampen.

Een professioneel orkest met 35 musici en solisten begeleiden de zangers en zangeressen die 's ochtends repeteren en 's avonds een optreden verzorgen. Er staat onder meer de Missa Criolla van Ramirez, Gloria van Vivaldi en het Requiem van Mozart op het programma. De vijftien leerlingen van het Ichthus zijn klaargestoomd door tenor en zangpedagoog Aart Mateboer. Wie wil meezingen, kan zich nog aanmelden op www.scratchkampen.nl. Hier zijn ook kaarten à 10 euro verkrijgbaar voor het concert dat om 19.30 uur begint in de Burgwalkerk aan de Burgwal 60.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.