Volledig scherm
Celine Vos is een van de twee koperblazers die een openbaar D-examenconcert geeft. © Maarten Mestrom

Koperblazers geven openbaar D-examenconcert in Muzisch Centrum in Emmeloord

EMMELOORD - Bugelspeler Celine Vos en trombonist Willem Spruijt spelen woensdag 29 juni het openbare gedeelte van het D-examen muziek in het Muzisch Centrum aan het Harmen Visserplein in Emmeloord.

Het D-examen is het hoogst haalbare muziekexamen in de amateurwereld, vergelijkbaar met het startniveau op het conservatorium. De leerlingen van het Muzisch Centrum spelen onder meer stukken van Reginald Heath en Ferdinand Sieber. Pianist Ernst Paul Fuchs en het Vollenhoofsch Fanfare begeleiden de koperblazers. Het D-examen begint om 19.30 uur in de Grote Zaal. Toegang is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.