Volledig scherm
De volleyballers van Dynamo vieren een punt. © archieffoto

Kraker op volleyfeest Dynamo

APELDOORN - De volleybaltopper tussen Draisma Dynamo en Abiant/Lycurgus wordt zondag opgeluisterd met tal van activiteiten in Omnisport Apeldoorn.

's Ochtends is er open clubtraining voor de jeugd, met aansluitend een lunch. ,,Daarvoor zijn niet alleen de leden, maar ook onze sponsoren aangeschreven'', vertelt Peter de Vries, voorzitter van Stichting Topvolleybal Dynamo. ,,We hebben de NeVoBo-bus ingehuurd waar kleine kinderen zich kunnen laten schminken en er staat een springkussen opgesteld.''

De zondag staat volgens De Vries bij Dynamo volledig in het teken van gezin en familie. Het sportieve programma begint om 13.30 uur met de wedstrijd van Dynamo's eerste vrouwenteam tegen US / Pharmafilter. De vrouwen staan bovenaan in de topdivisie. Om 16.00 uur beginnen de mannen aan de competitiekraker tegen Lycurgus. Het is een rechtstreeks duel om de koppositie in de eredivisie. Lycurgus staat met de volle buit (18 punten uit zes duels) bovenaan, Dynamo heeft één puntje minder. ,,Het team staat er goed voor'', weet De Vries.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.