Volledig scherm

Kunst aan de IJssel

ZUTPHEN - Rotary Zutphen houdt de jaarlijkse kunstmarkt aan de IJsselkade op zondag 28 augustus van 11.00 tot 17.00 uur.


Bijna 100 kunstenaars tonen en verkopen er hun werk. Voor de kinderen is er een workshop Koetje Schilderen waarbij voor een beperkt bedrag een koetje gekocht en beschilderd kan worden. De opbrengst van Kunst aan de IJssel, jaarlijks ongeveer 4000 euro, komt geheel ten goede aan het doel om de jeugd in Zutphen bekend te maken met kunst, cultuur en muziek. Info: kunstaandeijssel.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.