Volledig scherm

Kunstenaar Prins opent expositie in IJhorst

IJHORST - Beeldend kunstenaar Marcel Prins opent zaterdag 27 augustus de expositie Sporen van Verleden van graficus Ine van der Heuvel en steenbeeldhouwer Jantien Kahn in galerie De Galerij in IJhorst.

In de tentoonstelling zijn grafieken, zeefdrukken, etsen en collages te zien van de natuur, landschappen en sporen. Van der Heuvel, afkomstig uit Ruinen, toont ook werk gebaseerd op teksten van Vasalis. Kahn, die afwisselend in Amsterdam en Bretagne woont en werkt, heeft een fascinatie voor harde steensoorten. De steenbeeldhouwer kenmerkt zich door sculpturen met scherpte en zachtheid. Kahn inspireert zichzelf door de natuur en expressie van persoonlijke thema's, zoals beweging en ontwikkeling. Het Vocaal Ensemble Lief & Leed uit Amsterdam zingt een paar liederen tijdens de opening die om 15.00 uur begint bij de galerie aan de Kerkweg 12. De expositie is te zien tot 25 september van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 18.00 uur. Sporen van Verleden is van 8 tot 25 september een onderdeel van Grensloos Kunst Verkennen in IJhorst en De Wijk.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.