Volledig scherm

Kunstroute Noordwest-Veluwe met vijftig kunstenaars en zes ateliers

NOORDWEST-VELUWE - Vijftig kunstenaars en zes galeries uit de gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk en Ermelo nemen vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september deel aan de veertiende Kunstroute Noordwest-Veluwe.

Doel van dit weekend is een groot en gericht publiek de gelegenheid te geven zich een beeld te vormen van de manier waarop en de omstandigheden waarin kunst tot stand komt. Naast nieuw werk van kunstenaars die al eerder deelnamen, is er ook werk te zien van nieuwe kunstenaars uit de regio.

Op de verschillende deelnemende adressen zijn onder andere schilderijen, beeldhouwwerken, papierobjecten, keramisch werk, sieraden, fotografie, houtkunst, textielkunst, metaalkunst en tekeningen te zien. Het merendeel van de kunstwerken is te koop. Tijdens dit weekend is er een overzichtstentoonstelling van een aantal deelnemende kunstenaars in de Vrije Academie voor Beeldende Kunst in Nunspeet.

De Kunstroute Noordwest-Veluwe is 2 september van 12.00 tot 17.00 uur en 3 en 4 september van 11.00 tot 17.00 uur. Alle informatie over de deelnemende kunstenaars en adressen van de opengestelde ateliers en galeries is te vinden op www.kunstroute.nu. Bij de plaatselijke VVV's en de deelnemende kunstenaars is eveneens een gratis boekje verkrijgbaar.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.