Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © Bert Jansen

KVZ onderuit in sfeervolle Gelderse derby

ZUTPHEN - 'Korfbal leeft in Zutphen, en hoe! Volle bak!', twitterde KVZ tijdens de Gelderse derby met Oost-Arnhem. En daar is geen woord aan gelogen: in een bijzonder sfeervolle ambiance in de Hanzehal, of 'Hanzehel', zoals de Zutphense club hun onderkomen met een knipoog noemt, streden de korfballers van KVC voor wat ze waard waren. Het mocht alleen niet baten, want Oost-Arnhem won zaterdagavond verdiend met 24-30.


De passie en het temperament straalde vanaf de tribunes zichtbaar over op de Zutphense ploeg. En dat moest ook wel, "want Oost-Arnhem is een titelkandidaat, zij zijn echt een paar stappen verder dan wij", aldus KVC-coach Michel Ligt. "Vorige week verloren we al duidelijk van Tweemaal Zes, maar vandaag ging het stukken beter; we gingen lange tijd gelijk op. En daarbij: we hebben nu na twee duels gelijk al de twee sterkste ploegen van de zaalcompetitie achter de rug."

KVC - Oost-Arnhem 24-30 (14-15)

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.