Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © Bert Jansen

KVZ onderuit in sfeervolle Gelderse derby

ZUTPHEN - 'Korfbal leeft in Zutphen, en hoe! Volle bak!', twitterde KVZ tijdens de Gelderse derby met Oost-Arnhem. En daar is geen woord aan gelogen: in een bijzonder sfeervolle ambiance in de Hanzehal, of 'Hanzehel', zoals de Zutphense club hun onderkomen met een knipoog noemt, streden de korfballers van KVC voor wat ze waard waren. Het mocht alleen niet baten, want Oost-Arnhem won zaterdagavond verdiend met 24-30.


De passie en het temperament straalde vanaf de tribunes zichtbaar over op de Zutphense ploeg. En dat moest ook wel, "want Oost-Arnhem is een titelkandidaat, zij zijn echt een paar stappen verder dan wij", aldus KVC-coach Michel Ligt. "Vorige week verloren we al duidelijk van Tweemaal Zes, maar vandaag ging het stukken beter; we gingen lange tijd gelijk op. En daarbij: we hebben nu na twee duels gelijk al de twee sterkste ploegen van de zaalcompetitie achter de rug."

KVC - Oost-Arnhem 24-30 (14-15)

  1. Politieke reclame saai? Bekijk hier de leukste spotjes!
    video

    Politieke reclame saai? Bekijk hier de leukste spotjes!

    De verkiezingscampagne is weer in alle hevigheid losgebarsten. Op 15 maart mogen we met z’n allen naar de stembus. Om te zorgen dat jij op hun partij stemt, promoten veel politici zichzelf via reclamespotjes. Stiekem zijn die meestal erg saai, maar af en toe zitten er pareltjes tussen! Neem bijvoorbeeld het spotje van de CDA dat op dit moment viral gaat. Wij selecteerden vijf van de opvallendste politieke spotjes van de afgelopen jaren: