Volledig scherm
De inline skatebaan in Heerde. Foto Jurrien Schuiringa

Kwant vreest dat zijn NK Inline-skaten erop zit

HEERDE - De liesblessure die Rémon Kwant vorig weekend opliep in Otterlo, lijkt de sprinter uit Koekange toch nog parten te spelen. Hij is bang dat hij het NK op de baan en weg in Heerde niet kan voortzetten.

Vrijdagmiddag besloot Kwant om de 300 meter niet te rijden. Op het laatste moment. ,,Ik had de warming-up al gedaan, maar wilde uiteindelijk niet het risico nemen”, zei de jonge Drent.

Bij de duizend meter, het tweede onderdeel van de eerste NK-dag, kon Kwant wel zijn kunsten laten zien. Hij pakte het zilver, net achter Mark Horsten. ,,Ik heb met pijn gereden. Helaas kon ik geen spagaat doen bij de finish, anders was het nog heel spannend geworden.”

De liesblessure speelde dus weer op, waardoor het restant van het toernooi in gevaar komt. Kwant vreest met grote vrezen. ,,De kans is aanwezig dat ik dit weekend niet meer rijd. Heel erg jammer, want ik voelde me super. Op die lies na dan.”

EK
Kwant hoopt dat hij in beeld blijft bij de bondscoach voor de EK-selectie. ,,Hopelijk is het voldoende. Ik heb laten zien wat ik kon, ondanks dat ik niet voluit en pijnvrij kon rijden. ”

Met het oog op dat EK - eind juli in Heerde en Steenwijk - lijkt het de rappe sprinter wel zo verstandig om dit weekend niet meer in actie te komen. Puur om het risico uit de weg te gaan. ,,Straks sta ik ineens het hele seizoen aan de kant… Vandaag pakte het risico toevallig goed uit, maar dat had ook zomaar anders kunnen zijn.”

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.