Volledig scherm
In De Stekkentuin in Espel zijn tijdens de stokrozen-hortensia-hemerocallis-bamboedagen ruim 150 stokrozen te zien © Wies Voesten

Kwekerijen in Creil en Rutten en tuin in Espel houden stokrozen-hortensia-hemerocallis-bamboedagen

ESPEL/CREIL/RUTTEN - Bamboekwekerij Indo Suka in Creil, De Stekkentuin in Espel en iris- en hemerocalliskwekerij Joosten in Rutten houden vrijdag 1, zaterdag en zondag 3 juli de stokrozen-hortensia-hemerocallis-bamboedagen.

Bij Indo Suka zijn 75 soorten soorten bamboe te zien. Bezoekers kunnen door een bamboebos wandelen en een jungletoer doen. Ook houdt de bamboekwekerij meerdere acties voor WFCI-kinderprojecten. In De Stekkentuin zijn 150 stokrozen in allerlei kleurschakeringen en 80 verschillende hortensia's te zien. Schilderessen zijn in de tuin aan het werk waar een doorlopende schilderijenexpositie is. Bij Joosten in Rutten zijn 1100 soorten hemerocallis te zien en talloze vaste planten en sierbomen in volle glorie. De bedrijven in Creil en Rutten en De Stekkentuin in Espel zijn op de drie dagen van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Toegang is gratis. Wie gebruikmaakt van een rolstoel wordt erop gewezen dat de drie bedrijven rolstoelonvriendelijk zijn.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.