Volledig scherm

Landelijke campagne 'Slechthorend. Nou en?!' ook voor jongeren in Zwolle

ZWOLLE - Slechthorende jongeren in Zwolle kunnen vanaf donderdag 27 oktober deelnemen aan de landelijke campagne 'Slechthoren. Nou en?!'.

Doel is om mensen bewust te maken van de drempels die slechthorenden tegenkomen in het dagelijks leven. De campagne laat zien dat deze drempels geen onoverkomelijke belemmering hoeven te zijn. 'Slechthorend. Nou en?!" is niet alleen interessant voor slechthorende jongeren in Zwolle, maar ook voor ouders, ambulant begeleiders, leerkrachten, maatschappelijk werkers en andere geïnteresseerden.

Onderdeel van de campagne is de gelijknamige mini-documentaire 'Slechthorend. Nou en?!'. Deze documentaire gaat zaterdag 12 november in première. Daarnaast is het kaartspel Geroezemoes speciaal ontwikkeld voor de landelijke campagne. Met dit spel worden slechthorende jongeren zich bewust van hun eigen communicatie. Verder zijn er op Facebook, Instagram en www.slechthorendnouen.nl verhalen te lezen van slechthorende jongeren die ieder hun eigen doel nastreven.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.