Volledig scherm

Landelijke verhalenwedstrijd voor pontjesverhalen die ook in Overijssel kunnen worden geschreven

OVERIJSSEL - De Vereniging Vrienden van de Voetveren houdt deze zomer een wedstrijd gericht op pontjesverhalen die onder meer in Overijssel kunnen worden geschreven.

Amateurschrijvers en schrijvers in spé kunnen een verhaal opstellen waar een veerpont in voorkomt. De inspiratie ligt in Overijssel voor het oprapen: er zijn ruim 23 veerpontjes in de provincie, van de Kop van Overijssel, tot Kampen en Zwolle en het Vechtdal. Het is de bedoeling dat alle ingezonden verhalen uit het hele land in een boekje komen te staan die de Vrienden van de Voetveren wil uitgeven. De hoofdprijs van de wedstrijd is 250 euro. Een verhaal inzenden kan tot 1 september. Alle spelregels staan op www.voetveren.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.