Fietsen over het landgoed
Volledig scherm
Fietsen over het landgoed © Stichting IJssellandschap

Landgoederen fietstocht Deventer-Olst

DEVENTER - De fietstocht ‘Rijkdom en verval’ van zondag 26 juni leidt langs de voorname landhuizen van onder meer landgoed Nieuw Rande in Diepenveen en De Haere in Olst.

IJssellandschap organiseert deze fietstocht waarbij een gids vertelt over het verleden en heden van deze bijzondere plekken zo dicht bij de stad. Aanvang om 13.00 uur bij de Oude Begraafplaats Deventer aan de Diepenveenseweg. De excursie duurt drie uur en eindigt in De Haere. Kosten 6,50 euro inclusief koffie/thee bij Nieuw Rande. Aanmelden via j.nieboer@ijssellandschap.nl of 06-52338594.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.