Volledig scherm

Landschap Overijssel houdt excursie in natuurgebied Collendoorn

COLLENDOORN - Landschap Overijssel houdt zondag 21 augustus een 'Op stap' excursie door natuurgebied Collendoorn. Onder leiding van een landschapsgids wandelen deelnemers ongeveer anderhalf uur door het mooie, gevarieerde natuurgebied. Het terrein heeft een bijzonder ontstaansgeschiedenis als vuilnisbelt en hierover vertelt de gids tijdens de wandeling meer. De natuur heeft zich hier geleidelijk ontwikkeld en is inmiddels erg gevarieerd met een grote verscheidenheid aan bomen, planten, vogels, vlinders en paddenstoelen.

De wandeltocht in Collendoorn start om 14.00 uur. Om de hoeveelheid deelnemers van tevoren in te kunnen schatten, vraagt Landschap Overijssel belangstellenden om zich vooraf aan te melden. Dit kan via www.landschapoverijssel.nl of door te bellen naar 0529-401731. Na aanmelding ontvangen deelnemers een bevestiging en de exacte startlocatie.

De wandeling door het natuurgebied is geschikt voor het hele gezin. Honden mogen in verband met verstoring niet mee. Deelname kost 3 euro voor volwassenen en 1,50 euro voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel of één van de twaalf andere Landschappen kunnen gratis deelnemen op vertoon van hun pas.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.