Volledig scherm

Landschap Overijssel zoekt vrijwilligers depotbeheer

DALFSEN - Landschap Overijssel zoekt nieuwe vrijwilligers voor het beheren van de depots op landgoed de Horte in Dalfsen. Een depotbeheerder onderhoudt en repareert het gereedschap dat gebruikt wordt tijdens werkdagen van vrijwilligers.

Een team van vier tot zes vrijwilligers beheert een paar keer per week samen het gereedschapsdepot. Er is veel contact met de vrijwilligers van verschillende groepen die actief zijn met landschapsbeheer op heide, in bossen en bij buurt initiatieven. Deze groepen worden ondersteund en begeleid vanuit Landschap Overijssel.

Depotbeheerders ontvangen vanuit de landschapsbeheergroepen reserveringen voor gereedschap. Zij maken bestellingen klaar voor uitleen en geven daar desgewenst instructie bij. Na afloop van werkdagen worden de gebruikte materialen weer ingeleverd bij de depotbeheerders, die ze vervolgens controleren op gebreken en repareren waar nodig. Het materiaal wordt schoongemaakt en goed onderhouden weer weggehangen tot het volgende gebruik. Technisch inzicht is hierbij handig, zodat de materialen bruikbaar blijven en zo lang mogelijk meegaan.

Vrijwilligers volgen bij Landschap Overijssel trainingen of cursussen die passen bij hun functie en vaardigheden. Alle nieuwe vrijwilligers beginnen met een Startdag om elkaar en de organisatie beter te leren kennen. Aanmelden als vrijwilliger kan via www.landschapoverijssel.nl/aanmelden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.