Volledig scherm
J. T. Tiller was niet van de partij in Leeuwarden. Hij kampt met een blessure. © Landstede Basketbal

Landstede Basketbal onderuit bij Apollo

AMSTERDAM / ZWOLLE - Landstede Basketbal liep zaterdag tegen haar tweede nederlaag van het seizoen aan. Na de nederlaag tegen Leiden werd ditmaal met 83-80 bij het Amsterdamse Apollo verloren.

Na het eerste kwart stond de thuisploeg met 25-20 voor. Pas in het derde kwart kon de Zwolse formatie een inhaalslag maken en kwam de ploeg van Herman van den Belt zelfs nog op een 59-61 voorsprong. Hierna herpakte de Amsterdamse ploeg zich en in het laatste kwart stelden zij de zege veilig.

Scores Landstede Zwolle:
J.T. Tiller 27, Clayton Vette 24, Nick Oudendag 16; Jaouad Darib 5, Keegan Hyland 4, Nigel van Oostrum 2, Lenno Witteveen 2.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.